top of page

Хліб подорожчає знову


В Україні знову подорожчає хліб. Про це в коментарі ГолосUA повідомив експерт з економічних питань Олексій Дорошенко.

«В Україні, швидше за все, в цьому році буде рекордний урожай зернових і пшениці. При цьому на ціні це ніяк не позначиться. Світова ціна на зерно росла, і тому ми бачимо, що кожен місяць хліб дорожчає від 1% до 1,5%. Ціна на хліб у нас досить висока. Вище, ніж у багатьох країнах східної Європи. Наприклад, в Польщі ціни на хліб дешевше на 30% в Литві на 40%. В Україні ж житній хліб додав в ціні на 25% на рік, а середня ціна в великих містах по країні на початок вересня 2019 становила 21,9 гривень за кілограм. Білий хліб з борошна першого сорту подорожчав на 23%. Середня вартість на початку осені була 19,2 гривень за кілограм. Пшеничний хліб з борошна вищого сорту подорожчав на 22%. Батон подорожчав на 21%. А продавався він в Україні на 1 вересня в середньому по 14,1 грн», – сказав Дорошенко.

За словами експерта, чорний хліб в Україні – дешевший, ніж в Європі.

– Це означає, що ціна на нього продовжить рости через те, що продовжить дорожчати жито. Виходячи з цього, попит на хліб починає знижуватися, і зростання цін буде сповільнюватися. Багато українців намагаються замінити хліб крупами, – резюмував Дорошенко.

З початку 2019/2020 маркетингового року Україна експортувала 15 млн тонн зернових культур, що на 4,6 млн тонн більше ніж за аналогічний період минулого маркетингового року.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page