top of page

Черкащина залишиться без абрикос


Несприятлива погода залишить жителів Черкаської області без багатьох улюблених ними фруктів.

– Найбільше постраждали персики та абрикоси, – каже фермер із Чижівки Звенигородського району Василь Курдус. І навіть персик постраждав менше аніж абрикоса. Сира волога погода під час цвітіння абрикоси плюс заморозки можуть залишити Черкащину без урожаю цього фрукта. Утім за всю область я не говоритиму, а Звенигородщина точно не наїсться абрикосами. До того ж така погода провокує хвороби. Найперше – моніліоз.

З вишнями, черешнями, яблуками й грушами ситуація краща. Плодове дерево не розквітає в один момент. Частина цвіту потрапила в несприятливу погоду, а частина таки дочекалася теплих днів і сонця. Тому ці фрукти зав’яжуться обов’язково. Теж не обійдеться без хвороб, але все не так критично, як у випадку з абрикосами.

З Курдусом погоджується фермер із Шевченкового Микола Олійник.

– Яблук, однозхначно, буде менше, – каже Микола Сергійович. – Минулого року був шалений урожай. Дерева втомилися і земля трохи виснажилася. Тому деревам потрібен перепочинок. Зараз дуже гарно цвіте сорт «чемпіон». Таке яблуко гарно вродить. Менше матимемо «джонаголду», а ще менше – «голдену». Зараз дерева потребують тепла. Слава Богу, воно буде. Квіти на гілках теж здорові. Бджолам достатньо 2 годин аби запилити квітки.

За словами Миколи Сергійовича Черкащині ще пощастило.

– Трохи підмерзнули абрикоси, але не так сильно, як у Львівській області та Польщі, де були заморозки до 9 градусів морозу.

Черкаська область найбільше постраждала від примх погоди навесні 2017 року. Сильний мороз знищив майже весь урожай яблук і груш.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page