top of page

Україна збільшує експорт яблук до Франції


У 2018 році Франція увійшла в трійку головних ринків збуту для українських фруктів, ягід і горіхів.

Поставки української плодово-ягідної продукції у Францію зросли за рік на 5% до $ 15,7 млн. При цьому найбільш різко виріс український експорт до цієї країни в категоріях заморожених ягід і свіжих яблук, повідомляють аналітики EastFruit.

За словами аналітиків, торік поставки української замороженої суниці садової (полуниці) у Францію виросли більш ніж у півтора рази. Експорт української замороженої малини також збільшився за рік на 19%. Відвантаження всіх інших заморожених ягід українського виробництва до Франції виросли на 13%.

Аналітики відзначають, що до 2018 року Україна не постачала яблука до Франції, проте в минулому році експорт свіжих десертних яблук в цю країну приніс Україні $ 338 тис. Всього ж у 2018 році Україна експортувала до Франції 450 т яблука.

За словами експертів, минулого сезону головною статтею експорту до Франції залишалися волоські горіхи. Обсяги експорту горіхів зросли на 12,5% і досягли вражаючих 12,7 тис. т, проте загальна виручка від експорту горіха знизилася на 3% до $ 10,9 млн. Основною причиною зниження виручки стало загальне падіння цін на волоський горіх на європейському ринку, а також підвищення вимог до якості продукції.

Експерти вважають, що Україна цього року буде збільшувати поставки горіхів, яблук і заморожених ягід до цієї країни.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page