top of page

В Черкаській області посіви цукрових буряків не скоротять


За прогнозами асоціації "Укрцукор", посівні площі під цукровим буряком в Україні в поточному маркетинговому році складуть близько 220-230 тис. га, що майже на чверть менше ніж в минулому році. – За нашими даними, в поточному році площа посівів цукрових буряків, при найоптимістичніших обставин, становитиме 220-230 тис. га, що стане найнижчим показником за останні 5 років, - сказала заступник голови правління "Укрцукру" Руслана Бутило. За даними асоціації, ситуація може покращитися, адже велика частина господарств і цукрових заводів, досі не вирішили, чи працюватимуть вони в наступному сезоні.

У Черкаській області площа посівів не скоротиться. Про це каже начальник управління агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації Ігор Колодка.

– Минулого року цукровим буряком було засіяно близько 20 тисяч гектарів, – каже Ігор Леонідович. – Не думаю, що цього року буде менше. Основні площі сіятиме ТОВ «Панда». Їй належать Селищанський і Тальнівський цукрозаводи. До показників часів СРСР ми, звісно, не дійдемо. Тоді засівали 50-60 тисяч гектарів. Але зараз потреби в цьому немає. Цукру достатньо. У 2018 році ми мали врожай більше 500 центнерів з гектара. У 2018/2019 маркетинговому році в Україні працювало 42 цукрових заводи, які виготовили 1,82 млн т цукру і переробили 13,6 млн т цукрових буряків.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page