top of page

У Катеринопільському районі перевищили епідпоріг грипу


Медики із Катеринополя це заперечують

На 24,5% перевищено епідпоріг захворюваності на грип у Катеринопільському районі. Про це повідомляє Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я.

– Загалом в області рівень захворюваності на 13,4 % нижче епідемічного порогу, розрахованого на 52-й тиждень епідемічного сезону 2018-2019 років, – йдеться в повідомленні. – Перевищення епідпорогу зареєстровано на одній адміністративній території в Катеринопільському районі на 24,5%.

У Катеринопільській районній лікарні здивовані таким підрахунком.

– У нас взагалі показники найнижчі в області, – каже заступник головного лікаря Віктор Рожновський. – Район у нас маленький, розташований удалині від трас. Тому й показники значно менші.

Однак у Черкасах з такою інформацією не згодні.

– Лікувальна мережа не знає повної інформації і не володіє методикою розрахунків, – каже Микола Тищук із черкаського обласного лабораторного центру. – Епідемічний поріг розраховується за формулою, яку ми маємо. У відповідності до цієї формули поріг перевищено в Катеринопільському районі. Однак це не катастрофа. Через тиждень ситуація може змінитися. В цілому ж по області епідпоріг грипу не перевищено. Зараз діти пішли на канікули. Тому рівень захворюваності ще впаде.

За повідомленнями медиків Черкащини досі жодної смерті від грипу в області не зареєстровано.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page