top of page

У зрадника з Матусова нарешті відібрали 2 гектари землі


Полковник української армії перейшов на бік ворога

Так званий полковник фейкової ДНР Сергій Добренко позбувся земельної ділянки в селі Матусів Шполянського району. Таке рішення ухвалив Шполянський районний суд. Земля площею 2 гектари має бути повернута державі.

Скандал довкола Сергія Добренка розгорівся майже 2 роки тому. Тоді стало відомо, що земельну ділянку в селі отримав зрадник, який воює на боці ворога. Полковник української армії Сергій Добренко працював у Донецькому військовому комісаріаті. В 2014 році витримав навіть осаду установи, яку зробили бойовики так званої ДНР. Згодом приїхав у рідне село й зареєструвався як переселенець. Подав папери, як учасник АТО на виділення земельної ділянки. Свідки кажуть, що при собі чоловік мав усі документи. Більше того, його діти ходили до Матусівської школи.

Коли ж отримав землю, Добренко перекинувся на бік ворога. Покійний нині Олександр Захарченко навіть призначив його «керівником апарату ради оборони». Там він залишається і понині.

Оскаржувати виділення земельної ділянки заходилася прокуратура області. Саме після її клопотання суд ухвалив рішення про конфіскацію землі.

Тодішній секретар Матусівської сільської ради Любов Броварська пояснювала ситуацію тим, що в 2014 році хотіли якомога швидше оформити всі папери й передати учасникам АТО землю. Зараз секретар теж чекає суду «за сприяння в незаконному виділенні земельної ділянки». Своєї провини не побачили і в Держгеокадастрі. Там запевнили, що документи Добренка були справжніми і в них не було підстав сумніватися в них.

Зараз у селі проживає рідний брат Сергія Добренка – Ігор. Чоловік каже, що не бачив брата кілька років.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page