top of page

Фільм «Чорний Ворон» знімають на Черкащині


Зйомки фільму «Залишенець. Чорний Ворон» розпочалися в Тальному Черкаської області. У палаці графів Шувалових знімають штаб червоноармійців. Сюди ж водять на допити заарештованих українських повстанців. У масовках знімаються студенти місцевого будівельного коледжу.

«Все робиться на найвищому професійному рівні, – розповідає культорганізатор коледжу Людмила Якименко. – Декорації – автентичні, такі, як були на початку минулого століття. Техніка вся надсучасна. Професійні артисти живуть в Маньківці в тамтешньому санаторії «Аквадар». На масовки набрали наших студентів. До початку зйомок студенти їздили в Маньківку на примірку. Кожному підігнали одяг по фігурі. Хлопцям дуже подобається, хоча зйомки важкі й затяжні. Працюють з 9 ранку до 10 години вечора. Дублів дуже багато».

Людмила каже, що студентів загримували дуже професійно.

«Шістнадцятирічні хлопці виглядають як тридцятирічні дядьки. Я би їх нізащо не впізнала в гримі. Режисер згодом переглядає відзняті кадри. Студент-будівельник Діма Варгач із Колодистого дуже гарно і колоритно виглядав. Режисер Тарас Ткаченко запросив його для участі в подальших зйомках. Діма гратиме полоненого повстанця. Окрім того, у фільмі зніматимуться студенти із В’єтнаму. Вони гратимуть червоногвардійців-китайців».

Палац Шувалових не опалюється. Для обігріву артистів установили спеціальну будку.

«Ніхто не ділить людей на артистів і аматорів, – стверджує Якименко. – Хоча артистам привозять їсти з ресторану у спеціальних лотках, а студентам варять кашу в казані надворі, ніхто не ховається з пайками. Все ділять разом. Ніякої зверхності до наших хлопців і близько немає».

Зйомки фільму за мотивами однойменного роману Василя Шкляра проводить телеканал 1+1. Бюджет картини складає близько мільйона доларів.

«Я довго чекав на початок екранізації мого роману, – розповідає Василь Шкляр. – Свого часу допомогу в створенні фільму мені обіцяв екс-президент Віктор Ющенко. – Я був на сьомому небі від щастя. Але справа далі розмов не зрушила. Коли я вже остаточно зневірився, до мене підійшов мій колишній однопартієць ще по Республіканській партії, а нині народний депутат Тарас Батенко. Сказав, що розіб’ється, але зйомки фільму почнуться. Слова свого дотримав».

Шуваловський палац у Тальному збудували в 1902 році за проектом данського архітектора Клеменса. У радянські часи там був будівельний технікум. Згодом – музей історії хліборобства. У 2006 році палац збиралися реставрувати, замінили вікна й двері, перекрили дах. У часи губернатора Сергія Тулуба роботи згорнули й перестали платити охоронцям. Злодії викрали усі радіатори опалення й побили дорогі вікна в рамі із мореного дубу. Нині палац перебуває на балансі місцевої громади

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page