top of page

У Чигирині стверджують, що в місті різко похолодало


Районна адміністрація ухвалила рішення розпочати опалювальний сезон

10 жовтня в Чигирині розпочато опалювальний сезон. Рекомендацію подати тепло городянам відділ соціально-економічного розвитку Чигиринської райдержадміністрації. Чиновники мотивували своє рішення «зниженням середньодобової температури».

Між тим у Черкасах виконком міської ради навпаки скасував своє попереднє рішення про початок опалювального сезону.

– Була інформація про похолодання з 18 жовтня, – каже міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. – Але вона не підтвердилася. Щоби не гріти даремно атмосферу й не змушувати людей платити за непотрібне тепло, коли надворі й так тепло, ми вирішили скасувати своє рішення про початок опалювального сезону. Почнемо опалювальний сезон як тільки температура опуститься нижче норми.

Виходить, що одночасно в Чигирині похолодало, а в Черкасах стало дуже тепло.

– Рішення про початок опалювального сезону ухвалили фахівці відділу соціально-економічного розвитку Чигиринської райдержадміністрації, – каже заступник керівника апарату РДА Світлана Прудка. – Суттєвих холодів у нас не було. Погода стоїть прекрасна. Але в дитячих садках температура опустилася нижче позначки в 17 градусів.

Головний спеціаліст відділу соціально-економічного розвитку Чигиринської РДА стверджує, що тепло подали у відповідь на листи до райдержадміністрації.

– Ми маємо аж три листи від лікарні, освіти те територіального центру. Їхні керівники просять розпочати опалювальний сезон, бо в приміщеннях дуже холодно. Зваживши на це, ми й ухвалили таке рішення. Причому це рішення не категоричне, а носить рекомендаційний характер. Однак це не стосується приватного сектору. Усі багатоквартирні будинки в нас мають індивідуальне опалення.

Між тим у Тальному опалювальний сезон хочуть розпочати 15 жовтня.

– Держава підклала нам велику свиню, – каже міський голова Олексій Юрченко. – Якраз напередодні опалювального сезону було ухвалено рішення про підвищення ціни на газ для бюджетних організацій до 14 гривень. Між тим ліміти були затверджені за старою ціною. Тому ми не поспішаємо подавати тепло. Бо може бути так, що зараз спалимо газ, а взимку вимушені будемо мерзнути.

Зазначимо, що 10-12 жовтня денна температура в Чигирині коливалася від 17 до 19 градусів тепла, а нічна від 6 до 8 градусів. За прогнозами синоптиків суттєве похолодання в Україні розпочнеться 21 жовтня.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page