top of page

Школа поборола гніздо шершнів


А Микола Новак піднявся на висоту

Шершнів, які атакували Цибулівську школу в Монастирищенському районі, приборкали рятувальники. Подія сталася минулого тижня.

– У школі міняли водогін, – розповідає керівник місцевих рятувальників Сергій Говрас. – В процесі роботи треба було зрізати кілька дерев. Коли на одному з них пообчищали гілки, виявили, що там є гніздо шершнів. Розбурхані комахи, які вже готувалися до зимової сплячки, почали літати шкільним подвір’ям і атакувати дітей. Директорка викликала нас. Хлопці вдягнули захисні костюми й півгодини труїли шершнів дихлофосом.

Сергій Анатолійович каже, що увечері на полювання вийшов ще й сторож цієї школи.

– Щоби остаточно побороти небезпечних сусідів, він залив гніздо двома відрами окропу, – каже головний рятувальник району.

Випадок у Цибулеві не поодинокий. Минулого тижня осине гніздо виявили в Лисянці просто поблизу дитячого садка. Рій ос оселився в розлогій вербі, що межувала із установою. Цього разу рятувальників вирішили не турбувати. Комунальне підприємство «Благоустрій» виділило підйомник, а агресивних комах самотужки й без захисного костюма знищив простий український двірник Микола Новак.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page