top of page

Мисливці заманюють у район диких кабанів


Вепри мігрують посівами кукурудзи

Тальнівські мисливці сподіваються прикормити гурт диких свиней, який мігрував на терени району.

– Зараз забрело одне стадо, – каже голова товариства мисливців і рибалок Тальнівського району Іван Решетник. – Вони мігрують за посівами кукурудзи. У нас у районі почали збирати лише ранні її сорти. Сподіваємося затримати вепрів. Зараз активно наповнюємо годівнички. Мріємо про те, аби залишилися в нашому районі й нікуди не мігрували. Робимо все можливе. А чи залишаться – хтозна.

За словами Решетника минулого року на територію Тальнівщини теж заходили гурти диких свиней.

– Мігрували із сусіднього Новоархангельского району Кіровоградської області, – розповідає Іван Дмитрович. – Блукали поблизу Вишнополя. На жаль, виявилися хворими на африканську чуму свиней і всі загинули. У нас у районі дохлих не бачили, а в сусідньому мисливці натикалися на туші, до яких уже важко було підійти.

Зазвичай дикі кабани оминають Тальнівщину через малу лісистість. Вепри осідають у сусідньому Катеринопільському районі, де лісів набагато більше.

Однак попри бідність фауни в Тальнівському районі трапляються цікаві екземпляри. В 2011 році звенигородські мисливці вполювали біля села Кобринове великого вовка вагою 57 кілограмів. Зазвичай вовки більше мігрують у сусідні Катеринопільський та Звенигородський райони із степової частини Кіровоградської та Миколаївської областей. Найчастіше йдуть через річку Вись поблизу села Петроострів Новомиргородського району. Це на межі Шполянського і Катеринопільського районів Черкащини. У січні 2012 року місцевий мисливець Андрій Бєлкін застрелив там відразу трьох вовків.

В 2013 році зграя із чотирьох вовків оселилася в селі Стецівка Звенигородського району. Сіроманці жили просто в селі, крали курей і зовсім не нападали на людей. Однак на них організували облаву, після якої вовки зникли із села.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page