top of page

За оренду 9 гектарів заплатять 128 тисяч у рік


128 тисяч 658 гривень отримає Козацька сільська рада за оренду 9 гектарів землі. Таку інформацію оприлюднило Головне управління Держгеокадастру в Черкаській області. За повідомленням земельників торги розпочалися із стартової суми 6 тисяч 166 гривень і сягнули 128 тисяч 658 гривень. Щорічна плата за неї зросла до 166,9% від нормативної грошової оцінки землі. Це найвищий відсоток на сьогодні в Черкаській області.

– Я ще не знаю, хто переміг на аукціоні, але дуже тішуся, що сільська рада отримає такі гроші, – каже сільська голова Козацького Лідія Канельська. – Ці 9 гектарів аж ніяк не золоті. Нічого особливого в них немає – звичайна собі діляночка. Але це дуже гарний приклад для інших орендарів – адже окрім плати за землю в нас, фактично, не залишилося джерел для поповнення бюджету. А в селі є амбулаторія, школа, розбиті ще 30 років тому дороги. І всюди треба кошти.

Сільська голова досі не знає, хто сплатив таку суму за 9 гектарів.

– Хай би побільше було таких орендарів, – каже. – Можливо, таку суму люди заплатили аби зайти в наше село й розпочати бізнес. У будь-якому разі я дуже рада.

Лідія Миколаївна каже, що є і зворотні приклади.

– Є в нас орендар із Ватутіного – такий собі Береговенко Олег. Він зареєструвався фермером, отримав 19 гектарів землі без аукціону й повинен був платити в сільський бюджет 26 тисяч гривень. З цієї суми не сплатив ні копійки. Землю віддав у суборенду невідомо кому. Ми подали до суду. На судові засідання цей фермер не з’являвся. А коли був, то на всі наші репліки заявляв: «Я протестую!» Хай би сплатив гроші, а тоді протестував. Думаю, що цю землю ми все ж повернемо совісним орендарям, які платитимуть за неї справжню ціну.

У Держгеокадастрі теж не вдалося взнати прізвище орендаря. Без дозволу керівництва підлеглі не наважуються його озвучити.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page