top of page

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко готовий сісти в тюрму


У нього немає 415 тисяч гривень застави

У середу, 10 жовтня, о 14-00 відбудеться перший із двох запланованих судових процесів над міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком. Суд розглядатиме можливі порушення закону під час так званої «канівської» сесії, коли частина депутатів поділили понад 200 мільйонів гривень міського бюджету. Про це повідомив під час спеціально скликаної прес-

– А вже в четвер, 11 жовтня, відбудеться ще один суд щодо відсторонення мене від займаної посади, – каже мер. – Ховатися від прокурорів і слідчих я не збираюся. Грати роль Насірова і зображати смертельно хворого теж не буду. Чотирьохсот п’ятнадцяти тисяч гривень застави вносити не буду. В мене таких коштів просто немає.

Анатолій Бондаренко впевнений у своїй правоті.

– Жодної копійки збитків від моєї діяльності не було. Якби була можливість, я би знову вчинив так само. Вважаю переслідування політичним замовленням. Обласний прокурор Овчаренко, який раніше був посіпакою Януковича, тепер вислужується перед новою владою. Вважаю, що він підставляє Генерального прокурора Юрія Луценка, який теж натерпівся від партії регіонів. Але я пережив і не таке. Пережив правління Тулуба, переживу й цих. Звинувачення в другому судовому процесі базуються на показах колишнього начальника юридичного відділу пана Стойка, який є родичом колишнього секретаря міськрада пана Радуцького. Про яку об’єктивність можна говорити? Ми розробили план захисту. Хочу аби судовий процес транслювався і люди могли бачити, хто є хто. У разі поразки я не зупинюся й дійду аж до Європейського суду з прав людини.

Бондаренко каже, що замовники цього процесу мріяли аби в Черкасах повторилася ситуація, яка має місце в Смілі.

– Однак їм цього не вдасться, – впевнений Анатолій Васильович. – Місто готове до опалювального сезону. Всі котельні готові розпочати подачу тепла хоч зараз. Ліміти на газ є. Нас стримує лише тепла погода, яка встановилася останнім часом. Тому повторити тут Смілу нікому не вдасться.

Анатолій Бондаренко повідомив, що взяв відпустку терміном на один місяць.

– Поки триватимуть суди в сесійній залі мене заміщатиме секретар Ярослав Нищик, а у виконкомі – заступник голови Ігор Волошин.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page