top of page

Міські автобуси возитимуть за 7 гривень


У Тального не лишається альтернативи

У Тальному збираються підвищити плату за проїзд до 7 гривень. У разі реалізації ініціативи директора АТП 17137 Віталія Накоп’юка, це буде найвища плата за проїзд міським транспортом у Черкаській області.

– Ми довгий час залишаємося своєрідним острівком стабільності. У Лисянці, Звенигородці чи Катеринополі вже давно залишилося по одному-два міських маршрути, а у нас все-таки 5 міських і 13 приміських, – каже Віталій Іванович. – Однак, ціни на пальне нас поставили на межу виживання. Тому вимушені були подати у міську ради лист-клопотання з розрахунками для погодження плати за проїзд до 7 гривень. У листі вказали на значне подорожчання пального. Так, у січні 2016 року бензин коштував 12,95 гривень. Зараз купуємо майже по 26 гривень. Дизельне тоді було – 12,25, тепер – 26,30. При цьому мінімальна заробітна плата, яку ми виплачуємо із зароблених грошей, зросла в рази. А ще ж платимо 110 тисяч податків в місяць. За що купляти запчастини чи автошини?

Міський голова Тального Олексій Юрченко каже, що пропозицію винесуть на громадські слухання.

– Ситуація дуже проста. Оскільки перевізник у нас один, то альтернативи не залишається: або ми підвищуємо плату за проїзд, або залишаємося без приміського транспорту. Однак рішення ухвалять самі городяни на громадських слуханнях.

Проїхатися міським автобусом у Черкасах коштує 4 гривні. У Шполі та Умані 4 гривні 50 копійок. У Каневі, Кам’янці й Смілі – 5 гривень

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page