top of page

Велетенський вуж налякав селян на Тальнівщині


Плазун мав півтора метри в довжину

У двір до подружжя Загородніх із села Мошурова Тальнівського району заповз півтораметровий плазун. Селяни вбили гада й фото виставили у «Фейсбук».

– Чоловік пішов у погріб і на першій сходинці побачив ось це страховисько, – розповідає Валентина Загородня. – Воно почало шипіти й кидатися. Поруч була металева труба. Чоловік кілька разів ударив його. На трубі залишилася жовта речовина схожа на отруту. Ми сильно злякалися. Досі нічого подібного в селі не бачили – товсте, довге, агресивне. Добре, що до погреба пішов чоловік, бо збиралася я. Радіємо, що все закінчилося благополучно, бо у дворі бігали онуки.

Валентина каже, що напередодні в льоху зникли жаби й з’явилася свіжовирита земля.

Директор Черкаського зоопарку Євген Ван оглянув фото.

– Людям не треба бути такими агресивними, – каже Євген Леонідович. – На фото – крупна самка вужа. Плазун зовсім не страшний. Просто треба було дати їй можливість втекти. Самки вужа бувають до 2,5 метрів у довжину. Отруйні змії до таких розмірів не ростуть.

Валентина Загородня каже, що раніше чоловік знаходив вужів у погребі.

– Ми їх спокійно відносили до лісу. А тут нас настрашила агресія. Воно кидалося й сичало.

Від початку року в Тальнівському районі мав місце напад змії на людину. В селі Лісове пенсіонерку, що жала козам бур’ян, укусила за руку гадюка. Рука набрякнула. Жінка нікуди не зверталася. За кілька днів пухлина зійшла.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page