top of page

Табір в українському селі облюбували іноземці


Військово-патріотичний табір в селі Гордашівка Тальнівського району вперше прийняв іноземців.

– Цього року серед півсотні дітей у нас уперше були три представника Греції, – розповідає організатор табору Петро Шандиба. – Александру Суренському-Гастуньйотісу, братам Михайлу та Панайотісу Елевтеракісам надзвичайно сподобалося тут. Їхні матері – українки привезли хлопців на свою історичну батьківщину. Діти з Греції пройшли всі етапи вишколу, які нелегко давалися навіть тим, хто в нас не вперше. Наші вихованці вчилися реагувати на вибух, стріляти із гвинтівки, непомітно підкрадатися й опановували інші елементи військового життя. Грекам в Гордашівці так сподобалося, що вони пообіцяли бути тут наступного року. Причому привезти своїх друзів.

У таборі дітям було проведено курси підготовки зі зброєзнавства, рукопашного бою та інших бойових мистецтв, тактики, медицини, альпінізму, орієнтації на місцевості, лекцій з військової підготовки, виживання в диких умовах.

Учасників табору благословив священик Української православної церкви Київського патріархату панотець Андрій із церкви села Мошурова.

– Отець Андрій трохи зам’явся, коли побачив іноземців, – посміхається Петро Михайлович. – Але, довідавшись, що діти з Греції сміливо продовжив: «Наші брати, православні».

Крім того, відбулася традиційна зустріч зі співаком, лідером гурту «Тінь сонця» Сергієм Василюком, на яку прийшли гості з сусідніх сіл.

Шандиба тішиться, що відпочинок удався.

– У той час, коли діти українських скоробагатьків їдуть на відпочинок до Греції, грецькі діти облюбували Гордашівку й обіцяють приїздити сюди щороку. Видно, щось у нас тут є.

Табір у Гордашівці Петро Шандиба організовує восьмий рік поспіль.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page