top of page

Працівник військкомату хоче відсудити в депутата райради 25 тисяч гривень


Він вважає, що депутат його образив

У Монастирищі працівник військкомату Ігор Солом’яний судиться із депутатом районної ради й волонтером Русланом Плетінкою. Вимагає 25 тисяч гривень моральної компенсації. У дописі в соціальній мережі «Фейсбук» Плетінка назвав Солом’яного «сволотою».

Сторони конфліктують півроку.

– Я не приховую, що не дружу з мером Монастирища Олександром Тищщенком, – розповідає Руслан Плетінка. – Вважаю його злодієм і скнарою. – Він вирішив мені помститися. На день народження мера я отримав повістку у військкомат. Нібито для проходження медогляду й уточнення даних. Я відмовився приходити. Вважаю повістку замовною. Бо був там за два тижні. Мене визнали здоровим. Здивувало, що повістку приніс працівник військкомату Ігор Солом’яний. Мій телефон відомий усім воєнкомам. Річ у тім, що я займаюся волонтерством із 2014 року. Допомагав військкомату постійно: купив камери, принтери, возив допомогу на фронт. Усі воєнкоми знали, що я можу служити, але казали, що я потрібніший саме як волонтер. А тепер мене тероризують на замовлення Олександра Тищенка. Забирати до армії депутата районної ради не мають права. Коли хлопці-атовці взнали про ці фокуси, написали листа в Генеральний штаб. Звідти наш військкомат кілька разів перевіряли.

Військовий комісар Роман Савенко стверджує, що ніяких особистих претензій до Плетінки не має.

– Виклик був простою формальністю, – каже. – Не знаю, що обурило Руслана Андрійовича. Він почав писати про нас гидкі речі у «Фейсбук». Наслав перевірку Генерального штабу. Ніяких порушень, до речі, вона не виявила. Нам просто треба було уточнити деякі дані. А він ніяк не вгомониться зі своїми скаргами. Зрештою, наш працівник подав до суду.

Розгляд справи Плетінка проти військкомату призначено на вересень.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page