Please reload

Недавние посты

ТОВ "Гранекс-Черкаси" та BatGroup

September 15, 2014

1/1
Please reload

Избранные посты

25% українського меду – підробка

February 11, 2020

Майже 20-25% меду, який перевіряють експерти в Україні (близько 90%), є фальсифікатом,
повідомив представник Української асоціації експортерів та переробників меду Едуард
Кричфалуший, передає ТСН. Оскільки цей мед непридатний для експорту, він повертається
на внутрішній ринок і продається українцям.
На сьогоднішній день українські пасічники щорічно виробляють 85 тис. Тонн меду. 65 тис.
тонн надходить до Європи, США, в Японію і країни Близького Сходу. Все інше продажу не
підлягає, оскільки товар не відповідає стандартам якості.

Більш того, українські пасічники не реєструють господарства, щоб уникнути оподаткування,
а відповідно не отримують ветеринарних паспортів. Все, що приймає бджола, потім
знаходять в меді, а разом з корисними ферментами там можна зустріти пестициди і
антибіотики, оскільки підприємці допускають ряд порушень.
Натуральний же мед повинен на 80% складатися з фруктози і глюкози, 19% припадає на воду
і тільки 1% - це ферменти бджоли, пилок, прополіс і віск.

"Один з найпопулярніших методів підробки - викачування недозрілого меду. Ви заплатите за
нього, як за справжній, але користі в ньому нуль. Є й інша схема - з додаванням дешевих
китайських сиропів";, - розповідають експерти. При цьому найчастіше підробляють мед
дорогий і дефіцитний: липу і акацію.
Нагадаємо, станом на 24 грудня 2019 року Україна повністю використовувала квоти на
безмитний експорт агропродовольчої продукції в країни ЄС по 12 групах товарів. Серед
інших використовувала квоти і на мед.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Мы в соцсетях
Please reload

Поиск по тегам
Please reload

Архив
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Copyright © 2014. Всі права захищені.

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • Google+ Clean