top of page

25% українського меду – підробка

Майже 20-25% меду, який перевіряють експерти в Україні (близько 90%), є фальсифікатом, повідомив представник Української асоціації експортерів та переробників меду Едуард Кричфалуший, передає ТСН. Оскільки цей мед непридатний для експорту, він повертається на внутрішній ринок і продається українцям. На сьогоднішній день українські пасічники щорічно виробляють 85 тис. Тонн меду. 65 тис. тонн надходить до Європи, США, в Японію і країни Близького Сходу. Все інше продажу не підлягає, оскільки товар не відповідає стандартам якості.

Більш того, українські пасічники не реєструють господарства, щоб уникнути оподаткування, а відповідно не отримують ветеринарних паспортів. Все, що приймає бджола, потім знаходять в меді, а разом з корисними ферментами там можна зустріти пестициди і антибіотики, оскільки підприємці допускають ряд порушень. Натуральний же мед повинен на 80% складатися з фруктози і глюкози, 19% припадає на воду і тільки 1% - це ферменти бджоли, пилок, прополіс і віск.

"Один з найпопулярніших методів підробки - викачування недозрілого меду. Ви заплатите за нього, як за справжній, але користі в ньому нуль. Є й інша схема - з додаванням дешевих китайських сиропів";, - розповідають експерти. При цьому найчастіше підробляють мед дорогий і дефіцитний: липу і акацію. Нагадаємо, станом на 24 грудня 2019 року Україна повністю використовувала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції в країни ЄС по 12 групах товарів. Серед інших використовувала квоти і на мед.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page