top of page

Першими про вихід із Московського патріархату заявили громади Жашківського району


Священики із Охматова і Скибина написали заяву про перехід до Православної церкви України

Дві церковні громади із найзахіднішого на Черкащині Жашківського району вирішили перейти із церкви Московського патріархату в Православну церкву України. Йдеться про вірян із сіл Скибин і Охматів.

– Дійсно, у селі Скибин відбулися збори церковної громади, – розповідає голова Жашківської районної ради Світлана Волошенюк. – Уся громада на чолі із священиком, який раніше перебував у Московському патріархаті, вирішили перейти до Православної церкви України. Усе відбулося спокійно, без скандалів і причитань.

Інформацію про перехід громад підтвердив і митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан з Православної церкви України.

– Перейшла не одна церковна громада, а дві, – каже владика Іоан. – Окрім скибинецької громади до нас вирішила приєднатися церковна громада із села Охматів цього ж Жашківського району. У селах відбулися збори вірян, де було одноголосно підтримано ініціативу священиків Валерія Грисюка із Скибина та Ігоря Гаврилюка із Охматова. Обидва вони вже були в мене. Написали заяви про перехід у клір священиків Православної церкви України.

Напередодні відбулися збори Уманської митрополії православної церкви Московського патріархату. Там митрополит Пантелеймон заявив, що всі громади залишаються вірними Москві.

– Пантелеймон може заявляти будь-що, – каже митрополит Іоан. – Але з громадами сіл спілкується не Пантелеймон, а місцеві пастирі. І саме церковні громади із священиками вирішують, в якій церкві їм варто перебувати.

Скибинецька і Охматівська громади стали першими в Черкаській області, які заявили про перехід із Московського патріархату в Православну церкву України.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page