top of page

Солдат-контрактник збив інваліда на візку


Роман Ришак помер, не приходячи до тями

11 жовтня в Шполянській районній лікарні помер 31-річний Роман Ришак із села Скотареве. Чоловік був інвалідом дитинства і пересувався у візку. 6 жовтня Роман поїхав до сільського магазину по каву. На повороті його збив і протягнув мікроавтобус. Водій не зупинився і втік. Згодом авто знайшли в Мокрій Калигірці. Автомобілем кермував 27-річний контрактник, учасник АТО.

– Трагедія сталася 6 жовтня, – каже староста села Андрій Запісецький. – Роман страждав на дитячий церебральний параліч. Під вечір, приблизно о 17-20 виїхав візочком до сільського магазину. Скупився і повертався додому. На повороті його не помітив водій мікроавтобуса. Збив, протягнув кілька метрів і втік. Романа доправили до лікарні. Там він прожив ще кілька днів і помер, не приходячи до тями.

Свідки трагедії помітили, що автомобіль поїхав у бік села Мокрої Калигірки сусіднього Катеринопільського району. Викликали поліцію. Поліцейські переглянули відео камер спостереження. Невдовзі знайшли винуватця аварії. Ним виявився 27-річний житель Київської області, учасник АТО і контрактник.

– Цей хлопець – немісцевий, – каже голова Мокрокалигірської громади Вікторія Пипа. – Він зустрічався із дівчиною із нашого села і їздив до неї на побачення. Шкода, що все так закінчилося.

Днями суд обирав винуватцю аварії запобіжний захід. Найближчі два місяці він проведе під вартою. Якщо провину водія буде доведено, йому світить 8 років за гратами.

Загиблий Роман Ришак жив у Скотаревому разом із батьками. Старша сестра зі своєю родиною мешкає окремо.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page