top of page

На полі площею 200 гектарів виросла елітна амброзія


Сільська рада втратила 500 тисяч гривень

У селі Тіньки Чигиринського району місцеві селяни скаржаться на те, що через корупцію в Держгеокадастрі області сільська рада втратила 500 тисяч гривень.

– Місцеве сільгосптовариство «Тіньки» орендувало дві ділянки площею 143 і 50 гектарів. За оренду державної землі справно платило кошти в сільську раду, – розповідає місцевий житель Микола Приходько. – Договір оренди закінчився в січні цього року. Знаючи про це, ТОВ «Тіньки» ще в листопаді 2017-ого подало документи на продовження договору оренди. Одночасно землю підготували до посіву: виорали, внесли мінеральні добрива. Однак відповіді від Держгеокадастру не дочекалися.

Микола Іванович стверджує, що влітку до села приїжджали невідомі бізнесмени.

– Приїхали якісь крутелики, дивилися, прицінювалися. Неофіційно казали, що питання із Держгеокадастром у Черкасах можуть легко вирішити.

У червні товариство «Тіньки» подало позов до суду. Вже пройшло шість засідань. Селяни сподіваються, що рішення буде на їхню користь.

– Одне мені незрозуміло, – каже Приходько. – Державна земля гуляла цілий рік. На ній виріс елітний карантинний бур’ян – амброзія. Сільська рада втратила щонайменше 500 тисяч гривень за оренду землі. Хто за це відповідатиме?

Як прокоментувала виконувачка обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Валентина Коваленко, земельні ділянки площами 143,2811 га і 50,5983 га, які розташовані в адміністративних межах Трушівської сільської ради Чигиринського району, включені в перелік ділянок державної власності сільськогосподарського призначення, право оренди яких може бути реалізовано на земельних торгах у формі аукціону.

На сьогодні завершені робити з підготовки відповідних лотів. Після отримання витягів із реєстру речових прав і витягів із нормативної грошової оцінки Головне управління Держгеокадастру організує аукціон. Тож права на земельні ділянки площами 143,2811 га і 50,5983 га будуть продані відкрито, в чесній конкуренції між учасниками.

З якої причини земля «гуляла» майже рік у Держгеокадастрі не пояснили.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page