top of page

Битва за урожай на Черкащині – під контролем Держпраці


Липень – найбільш травмонебезпечний місяць в агропромисловому комплексі України, тому працівники відділу нагляду в АПК та СКС (агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері) Управління працюють на попередження нещасних випадків при виконанні зернозбиральних робіт, післязбирального доробляння та зберігання зернових.

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Анатолій Карпенко провів робочу нараду з працівниками Товариство з обмеженою відповідальністю «Гранекс-Черкаси» (с. Деньги, Золотоніського району), які забезпечують ведення зернозбиральних робіт та беруть участь у збиранні врожаю. В ході робочої наради фахівець Управління надав роз’яснення стосовно застосування на практиці вимог нормативно-правових актів з охорони праці, що діють у сільському господарстві, та акцентував увагу на дотриманні працівниками вимог безпеки, викладених у настановах з експлуатації комбайнів та тракторів.

«У 2017 році 17% нещасних випадків в агропромисловому комплексі припали на липень. Статистика 2018 року свідчить про негативні тенденції у сільському господарстві. Так, за інформацією Держпраці, 13 липня у Луганській області, під час виконання робіт із дискування поля, отримав травми, несумісні з життям, тракторист Товариства з обмеженою відповідальністю «Валуйська МТС». В Одеській області 9 липня в бункері зерноочисної машини, під час вивантаження зерна на автотранспорт, виявлено мертвим техніка Приватного акціонерного товариства «Миколаївська аграрна компанія», - поінформував Анатолій Карпенко.

Під час зустрічі з комбайнерами та трактористами наголошено на необхідності дотримання вимог статті 14 Закону України «Про охорону праці», а саме:

«Працівник зобов'язаний

– дбати про особисту безпеку і здоров'я, а також про безпеку і здоров'я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства;

– знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту».

«Працівники, які нехтують вимогами законодавства та не використовують спеціальний одяг та взуття, що були видані їм підприємством, ставлять під загрозу власне здоров’я і життя, – наголосив Анатолій Карпенко. – Служба охорони праці, зважаючи на недостатність висококваліфікованих робітників у сільській місцевості, повинна вживати весь комплекс заходів, спрямований на своєчасне усунення порушень».

Інформаційна довідка

ТОВ «Гранекс - Черкаси» зареєстровано у 2002 році. На сьогодні земельний фонд товариства складає 2500 га, де вирощують зернові, олійні культури та овочі.

Новину взято з сайту ДержПраці Черкаської області

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page