top of page

«Утоплений» рибалка пішки повернувся на базу

Його шукали два загони водолазів

Сивого волосся додалося літньому рибалці, який вудив рибу біля села Єлизаветівка Черкаського району.

– у суботу, 28 липня, чоловік заплив човном далеко від берега, – розповідає керівник відділення водолазних робіт Черкаського аварійно-рятувального загону спеціального призначення 39-річний Андрій Власенко. – А його син вудив рибу з берега. Раптом син надумався пливти до батька. Той кілька разів глянув, як син наближається. Згодом відволікся, бо подивився на поплавки. Коли підняв голову, то сина ніде не було.

Стривожений батько почав гребти до берега. Там знайшов одяг сина й у відчаї викликав рятувальників. Прибуло два загони водолазів.

– Місце там дуже погане, – каже Андрій Власенко. – Глибокий фарватер Дніпра. Течія могла знести тіло куди завгодно. Якби зразу не знайшли, то потім би довелося чекати поки спливе.

Рятувальники кинулися шукати утопленого поки не стемніло.

– Кілька разів ми пірнали й чули незмінний плач батька на березі, – розповідає Андрій. – Коли випірнули ще раз, він уже сміявся. Виявляється, син, не сказавши ні слова, повернув і поплив до берега. Там заблукав у очереті. Не зміг знайти свій одяг. У трусах так і пішов до бази відпочинку «Енергетик». Звідти зателефонував батькові й сказав, що живий і здоровий. Батька шкода. Він і так сивий, а тут ще й такий стрес.

Це 49 пригода на водних об’єктах області. Загалом під час цих подій потонули 39 людей, 26 осіб вдалось врятувати.

Юрій СТРИГУН

Андрій Власенко (ліворуч) радіє, коли виклики водолазів закінчуються хеппі-ендом

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page